50 Shades of Boxing – 50+ Boksen

BOKSEN OP LATERE LEEFTIJD, EEN AANRADER

Iedere zondagochtend 11.00 uur !!

We worden gemiddeld steeds ouder. Positieve ontwikkelingen op medisch gebied,  bredere kennis van verantwoorde voeding en technologische vooruitgang dragen er onder andere toe bij dat onze levensverwachting groter wordt. Simpelweg kunnen we dus stellen dat we zelf een beetje invloed kunnen uitoefenen op de kwantiteit (levensduur) door rekening te houden met de betere kwaliteit van de eerder genoemde wetenschappen. Een en ander wil echter niet zeggen dat we dan maar weer achter de beruchte geraniums moeten gaan zitten verpieteren omdat meneer de dokter al onze ongemakken met een of ander wondermiddeltje op zal lossen.

Forget it! Meneer de dokter heeft wel betere  dingen te doen, maar vooral, de kwaliteit van leven heb je voor een groot deel zelf in de hand!

Blijf in beweging! De voordelen die de moderne tijd met zich meebrengt worden teniet gedaan als je zelf je steentje niet bijdraagt! De mogelijkheden om te bewegen zijn tegenwoordig bijna onbeperkt. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een sportcentrum in de buurt waar je je sportwensen in vervulling kunt laten gaan. Dat geldt ook voor de bokssport.

Je bent nooit te oud om te leren, ook voor wat betreft het aanleren van de boksvaardigheden. En is zeker het proberen waard! Het is volkomen begrijpelijk dat je vraagtekens hebt of je op latere leeftijd nog kunt gaan boksen. Het beeld dat ons via met name de media bereikt wekt de indruk dat de boksen alleen is weggelegd voor dames en heren in de bloei van hun leven. De bokssport is echter steeds meer toegankelijk voor een groter publiek; van jong tot oud. En dat oud is heel betrekkelijk, je bent immers zo oud als je je voelt.

Wanneer het boksen je aanspreekt kun je altijd vrijblijvend ons benaderen over de mogelijkheden, zie gegevens op de website. 

Alleen of samen met vrienden / kennissen de stap nemen om datgene te gaan doen waar je hart naar uitgaat. Het kennis- en ervaringsniveau van de huidige trainer is kwalitatief dermate breed ontwikkeld dat een goed en eerlijk advies met een gerust hart aangenomen kan worden.

Je kunt er op vertrouwen dat deze erkende trainer er alles aan zal doen om je binnen de grenzen van je mogelijkheden te laten genieten van een van de meest complete sporten die er zijn: de bokssport.

Bijkomende voordelen van het beoefenen van zo’n allesomvattende sport als boksen zijn bewezen. Naast het bevorderen van het geestelijk welzijn (weerbaarheid en zelfvertrouwen) zijn de lichamelijke voordelen aantoonbaar!

Conditionele vooruitgang, verbetering van de souplesse en motoriek, behouden van kracht een efficiëntere samenwerking van je lichaamssystemen en een gunstige invloed op bijvoorbeeld je botdichtheid (het botontkalkings proces, osteoporose, vertraagt en daarmee ook het risico op botbreuken).

Al met al lijkt me een en ander reden genoeg om de eerste stap te zetten in de wereld van de bokssport.

Laat de geraniums voor wat ze zijn en trek de bokshandschoenen aan!

Neem contact op met Masato en zie wat wij voor u kunnen doen!