Fitt Academy Masato

WUSHU

WUSHU

Wushu bij Fitt Academy Masato

De kunst van Wushu en Kung Fu bij Masato.

Wushu, de Chinese benaming voor krijgskunst of gevechtskunst, wordt in het westen vaak aangeduid met de term Kung Fu. In de Zuid-Chinese provincie Guangdong betekent Kung Fu letterlijk ‘vaardigheid’ en verwijst het naar iemand die zeer bedreven is in een bepaalde discipline.

Bij Wushu staan hoge sprongtrappen en snelle vuisttechnieken centraal, waarbij zowel gewapende als ongewapende vormen worden beoefend. Hoewel er geen contactvorm of sparren plaatsvindt, blijft de beheersing van de basisprincipes essentieel, ongeacht je niveau. Wushu en Taolu worden vaak gebruikt om de wedstrijdgerichte en exhibition-stijl aan te duiden. Wil jij deze indrukwekkende krijgskunst ontdekken en je techniek perfectioneren?

Schrijf je nu in bij Masato en ervaar de kracht en precisie van Wushu!

Probeer een gratis proefles!

Word nu lid!

Hoofdvormen van Wushu

Binnen Wushu onderscheiden we drie hoofdvormen:

  • Taolu: Moderne Kung Fu
  • Tai Chi: Interne, zachte vorm
  • Sanda/San Chou: Full contact vechtstijl

Wushu is een veelzijdige vechtkunst waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van je coördinatie, spierkracht en lichaamshouding, evenals het ontwikkelen van flexibiliteit door uitgebreid te rekken en strekken. Discipline is een belangrijk onderdeel van de training. 

De combinatie van hoge sprongtrappen en snelle vuisttechnieken maakt Wushu een spectaculaire sport om te zien en te beoefenen. Hoewel er geen contactvormen zoals sparren zijn, blijven zowel gewapende als ongewapende technieken van belang. Wat je niveau ook is, het beheersen en perfectioneren van de basisprincipes is altijd essentieel.

Wushu bij Masato

Wushu is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of geslacht, en bij Masato kun je al vanaf 4 jaar beginnen. Tijdens de trainingen besteden we aandacht aan diverse vormen, zoals:

– Chang Quan (Noordelijke vuist)
– Nan Quan (Zuiderlijke vuist)
– Chu Ji Chang Quan (Basis Noordelijke Vuist)
– Chu Ji Nan Quan (Basis Zuiderlijke Vuist)
– Dao Shu (breedzwaard)
– Jian Shu (rechtzwaard)
– Chu Ji Dao Shu (basis breedzwaard)
– Chu Ji Jian Shu (basis breedzwaard)
– Pu Dao (hellebaard)
– Gun Shu (stok)
– Jiu Jie Bian (9 delige schakelketting/zweep)
– Zui Quan (drunkenfist/dronkenmansvorm)
– Shuang Dao (dubbel breedzwaard)

Bij Masato hebben meerdere Wushu-atleten getraind die op nationaal en internationaal niveau presteren in zowel Taolu als Sanda/San Chou. Tijdens de lessen worden vaak Chinese termen gebruikt. We raden aan om deze woordenlijst te raadplegen voor een beter begrip.

Trainingsbenodigdheden

De benodigdheden voor de Wushu lessen zijn: Wushupak, Wushuschoenen, breedzwaard, rechtzwaard, stok. 
In het begin is het nog geen verplichting om alle materialen aan te schaffen. Wel adviseren wij de juiste materialen aan te schaffen om optimaal te kunnen trainen. Het Wushupak en de Wushu schoenen zijn geschikt om vrij te bewegen bij Wushu.

Officiële Erkenning

Bij Masato trainen en hebben meedere wushu atleten getraind die Wushu (Taolu) en Sanda/San Chou beoefenen op nationaal en international niveau.

Wushu is erkend door het IOC (International Olympisch Comite). Masato is lid van de FOG (Federatie Oosterse Gevechtskunsten). De FOG is aangesloten bij NOC*NSF en lid van de IWUF (Internatinal Wushu Federation) en EWUF (European Wushu Federation).

Scroll naar boven