Mixed Martial Arts (MMA)

MMA is de afkorting voor Mixed Martial Arts. MMA is een new age vechtsport die bestaat uit het combineren van technieken uit verschillende vechtsporten. Er worden technieken gebruikt uit het vechtsporten van over de hele wereld: worstelen, Judo, Capoeira, Sanda en Jiu-jitsu, Muay Thai, Kick- en Thaiboksen. Het combineren van deze technieken maakt zowel de sport als de beoefenaar all-round.

MMA groeit wereldwijs steeds meer, ook in Nederland wordt er veel les gegeven op dit gebied. MMA wordt op TV ook steeds populairder bij wedstrijden georganiseerd door  UFC (Ultimate Fighting Championships) en Glory.

Een ervaren MMA groep  kan echter behoorlijk intimiderend zijn voor nieuwkomers. Niet omdat er een vervelende of vijandige sfeer hangt, maar omdat de basis kennis van de sport nog ontbreekt bij nieuwkomers. Daarom bieden wij ook MMA trainingen aan speciaal voor beginners (voor zowel mannen als vrouwen). Tijdens deze lessen worden de basis MMA-technieken behandeld en wordt er uitvoerig op getraind.

mma

MMA is een veelzijdige vechtsport. Je leert veel verschillende vechttechnieken, waardoor je ook erg weerbaar wordt in het dagelijkse leven. Verder heeft MMA dezelfde voordelen zoals eigenlijk elke vechtsport heeft, namelijk het:

– Verbetert de hart- en longfunctie
– Vermindert de kans op hart- en vaatziekten
– Maakt belangrijke spiergroepen strakker en brengt ze in vorm
– Verbrandt calorieën voor een slanker lichaam
– Bevordert je coördinatie, beweeglijkheid en evenwicht
– Versterkt je botten
– Verbetert de kracht in je kernspieren en je stabiliteit
– Geeft je zelfvertrouwen.

De lessen worden gegeven door voormalig Nederlands Bondscoach Sanda, Arlan Jongenelen.
Masato is via de FOG (Federatie Oosterse Gevechtskunsten) aangesloten bij NOC*NSF.

 

Het is beter om eerst Kick-thaibokslessen te volgen voordat met start met MMA.

Een proefles is gratis, kom langs of neem contact op voor meer informatie.